Skrevet av: Jan Øystein (Lillegutt) Aspenes

Etter VU 2013 begynte Rombaksmusikken å planlegge en utenlandstur. Flere alternativer ble diskutert og da lillegutt fikk høre dette så foreslo han Arguineguin der han selv bor i vinterhalvåret. Han mente vi kom til å få en fin mottakelse der så vi begynte å se på mulighetene for å finansiere en tur dit.
Tidspunktet for reisen ble satt til februar 2014 slik at vi kunne arrangere vår generalforsamling der samtidig. I tillegg var tidspunktet gunstig fordi vi fikk en flott musikalsk oppkjøring til Vinterfestuka.

Rombaksmusikken har mange gode venner og støttespillere innen næringslivet i Narvik så vi tok en runde hos disse og spurte hvordan de stilte seg til å hjelpe oss økonomisk med dette.
Det viste seg at vi fikk en meget god respons hos dem og dermed var turen innen rekkevidde.

Lillegutt, Jan-Øystein Aspenes fikk i oppdrag å sjekke muligheten for å få spilleoppdrag og sted til å arrangere vår årlige generalforsamling. Dette klarte han på en utmerket måte og det ble faktisk mange flere spilleoppdrag enn vi hadde sett for oss på forhånd. Spillinger her må avtales på forhånd for ikke å få problemer med politi.


Vi er kjempetakknemlig ovenfor våre støttespillere som gjorde denne turen mulig for oss:

Nordea bank
Sparebanken Narvik
DNB (Nordlandsbanken)
Cominor
Rema Gross

Torsdag 30. januar ble til fredag 31. fordi flyet var ca. 2 timer forsinket fra Oslo, der ble dere møtt av verten 02.45 og han stilte opp med en ryggsekk med noe smågodt (det sa klukk).

Fredag 31. jan kl. 19.00 startet generalforsamlingen på Baires.
Kl. 20.00 fikk vi servert nydelig mat (tapas av beste sort) og kildevannet sto som avtalt på bordet.
Her ble det litt spilling i pausene til et utrolig engasjert publikum, noe som skulle vise seg å være en fantastisk start på ei ellevill uke her på øya.

Lørdag 1. feb. var det spilling på Buster Bar og Galleriet kafe, det kokte av glade folk.

Søndag 2. feb. spilte vi på søndagsbuffet hos Ankenes gutten Torbjørn Kristiansen mellom kl. 12.00 og 15.00 (blei 15.45 pga. et publikum som ikke fikk nok). Her kom det også en eldre canariherre som ville spille sammen med oss, det skapte god stemning både hos oss og fra før et oppglødd publikum.

Mandag 3. feb. starter dagen hos min MANAGER Jon Selfors (Silver Fox) kl. 16.00, her serveres lapskaus og kildevann. Deretter gikk turen til Puerto Rico for spilling kl. 18.00 hos sønnen til Torbjørn Kristiansen som driver butikk, bar og servering av småretter på Sun Sweet hotell.
Her ble vi møtt med trampeklapp av et ellevilt publikum; fullt både ute og inne. Etter noen fine timer med spilling og justering av væskebalanse endte kvelden med diktlesing med og uten døvetolk. Også på vår hjemvei ble det litt lyd fra en sliten gjeng.

Tirsdag 4. feb. (markedsdag) startet kl. 13.00 hos Torbjørn Kristiansen før turen gikk til Galleriet Cafe, Buster Bar og Plaza Del Sol: Overalt er det ei utrolig god stemning og flere publikummere følger oss fra plass til plass.

Onsdag 5. feb. er fridag som vi avslutter med felles middag kl. 19.00 på Plaza Del Sol før vi tar en liten farvelrunde til enkelte vannhull eiere (tok ca. 3 timer)